Zariaďte svoju kaviareň moderne a štýlovo

22 jan

Prevádzkovať svoju vlastnú kaviareň je výborný nápad, veď práve gastro prevádzky sú medzi ľuďmi veľmi obľúbené a navštevované. Pokiaľ budete mať kaviareň ešte aj v dobrej lokalite, ktorá bude zákazníkom dobre na očiach, máte polovicu úspechu. Práve umiestneniu vašej prevádzky venujte najväčšiu pozornosť, veď od toho sa budú potom odvíjať vašej tržby a aj samotný zárobok. Otvorenie svojej vlastnej kaviarne je však pomerne náročný proces, ktorý vyžaduje množstvo krokov a medzi nimi je aj samotné zariadenie kaviarne.

Čo všetko budete potrebovať na zariadenie kaviarne?

Zariadenie kaviarne s čajovňou
Technika a zariadenie v kaviarni

Záleží na tom, aký typ kaviarne si plánujete otvoriť, či budete skôr zameraní len na podávanie kávy a iných nápojov, prípadne zákuskov alebo by ste chceli vo svojom podniku ponúkať aj jedlá. Prípadne sa vaša kaviareň môže počas horúcich letných mesiacov premeniť na príjemnú otvorenú terasu, kde budete pripravovať miešané drinky a kvalitné alkoholické a nealkoholické nápoje. Od toho totiž závisí aj samotné zariadenie kaviarne. Asi základom každej dobrej kaviarne je nielen dobrá lokalita ale najmä príjemné prostredie, v ktorom sa budú hostia cítiť dobre. Aby sa k vám zákazníci radi vracali, mali by ste si dať záležať na samotnom zariadení kaviarne, pohodlné stoly, stoličky alebo lavice, ak je v kaviarni napríklad krb, návštevníci to isto ocenia. No väčšina ľudí si rado zájde na dobrú kávu, preto kvalitný a najmä výkonný kávovar bude srdcom vášho podniku a treba venovať zvláštnu pozornosť aj výberu samotnej kávy.

Personál musí byť dobre zaškolený

Dnes je už príjemný a úslužný personál samozrejmosťou, preto je nutné zamestnancov podľa toho vyberať a následne im poskytnúť aj dostatočné školenie, čo sa týka všetkých systémov v kaviarni. Keďže už takmer všetko je v našom svete digitálne, mali by ste si v kaviarni zabezpečiť systém na obsluhu zákazníkov, ktorý bude prínosom nielen pre nich ale aj pre váš personál. Reštauračný systém funguje veľmi jednoducho, všetky objednávky sa zaznamenávajú v tablete a aj ich príprava je následne oveľa jednoduchšia a rýchlejšia, takisto aj vystavenie účtu, prehľad o tržbách, zásobách a ostatných veciach máte okamžite poruke. Ak potrebujete pomôcť so zariadením kaviarne, navštívte stránku https://www.ikelp.sk/