INZERCIA +421 905 273 414, +421 905 273 416

Desať metrov tradície

Desať metrov tradície

Vianočka ako symbol súdržnosti rodiny, ktorý tradične patril na sviatočný stôl. Sladký koláč s hrozienkami zapletaný zo šiestich vrkočov sa rozhodli slovenskí pekári z Prvej bratislavskej pekárenskej na Budatínskej ulici pripomenúť v tomto období netradične – pokusom o zápis do Knihy slovenských rekordov. Pekársky tím pod vedením vedúceho výroby  Romana Funtaľa zamiesil cesto, vytvaroval bochníky, vyšúľal vrkoče a zaplietol ich. Keď koláč vykysol, potreli ho vajíčkom, posypali dekoračným cukrom a dali piecť. Celý proces trval takmer päť hodín a výsledkom bola dokonalá, presne 10 metrov a 24 centimetrov dlhá, dozlata upečená, chutná vianočka a zápis v Knihe slovenský rekordoch. V skutočnosti porazili aj českých kolegov, ktorým sa podarilo upiecť vianočku dlhú len 8 metrov a kúsok.

vianočka, pekári

Slovenská vianočka zhltla 42kg múky, 2 kg droždia, 6 kíl cukru, viac ako 11 litrov vody a tajné ingrediencie z receptu toho pekárskeho tímu. Pochutilo by si na nej až 188 rodín. Ak ste dostali chuť na tento voňavý koláč, podľa rovnakého receptu sú upečené všetky vianočky Prvej bratislavskej pekárenskej a kúpite ich takmer všade, čo nepochybne svedčí o ich obľube. Bratislavský pekári ich ročne upečú až pol milióna.

Vydavateľ: NIVEL PLUS s.r.o., Ivanská cesta 2D, 821 04 Bratislava
Redakcia: Ivanská cesta 2D, 821 04 Bratislava, email: petrzalskenoviny@gmail.com, tel.: 02/62801182
Šéfredaktorka: Ingrid Jarunková
Inzercia: 0905/273 414, 0905/273 416

Používanie Cookies a podmienky pre spracovanie osobných údajov: kliknite SEM.
Všeobecné obchodné podmienky