INZERCIA  +421 905 273 414, +421 905 273 416

Delikatesy Gurmán Festu Bratislava2016 už tento víkend

Delikatesy Gurmán Festu Bratislava2016 už tento víkend

Cez víkend 10.-12. júna nevarte! Gurmán Fest Bratislava vrcholí s prípravami a prestiera už po ôsmy raz v parkovej časti dostihového závodiska v Petržalke. Sviatok kvalitnej kuchyne pod odborným dohľadom gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku tento rok ponúka ochutnať 21  reštaurácií a navarí vám 59 šéfkuchárov zo 7 krajín.

Festival výnimočných chutí

„Návštevníci si už za dva roky na prostredie lužných lesov v okolí dostihovej dráhy zvykli. Oceňujú možnosti parkovania, prístup mestskou dopravou. Spokojní sú aj vystavujúci, ktorým väčší priestor a zázemie pre stánky umožňuje zabezpečiť kvalitnejšie a atraktívnejšie miesta na degustáciu. Dobré ohlasy máme aj na vstupné. Ľudia radi vedia za čo platia a vstupné im jasne určuje cenu za vstup do areálu plného programu a platbu za konzumáciu prostredníctvom gurmánov,“ hovorí riaditeľ festivalu Rado Nackin a dodáva: „Gurmán Fest Bratislava je pre všetkých, ktorí majú radi pôžitok z jedla, nápojov, dbajú na kvalitné suroviny, chcú sa o gurmánstve viac dozvedieť. Iní prichádzajú, aby osobnosti gastronómie, ktoré poznajú z médií stretli na jednom mieste a naživo ich uvideli pripravovať jedlo, alebo si zobrali autogram, či spravili s nimi fotografiu.“

Chuťovky v roku 2016

Gurmán Fest Bratislava stavil aj tento rok na stabilný a osvedčený program, ale „privaril“ k nemu desať chuťoviek. Viac nájdete na www.gurmanfestbratislava.sk, alebo na https://www.facebook.com/GurmanFestBratislava/. Festival je otvorený v piatok od 14.00 – 22.00 hodiny, v sobotu od 12.00 do 22.00 hodiny a v nedeľu od 11.00 do 20.00 hodiny.

  1. Na hlavnom pódiu hlavné vidličkové hviezdy

Varenia na živo ponúka Korunný cukor Divadlo chutí. Na hlavnom pódiu si počas troch dní „uvaria“ priamo pred divákmi televízni kuchári Braňo Križan, Imre Bindics a Marcel Ihnačák. Svoje umenie predstavia aj najlepší Zlatými vidličkami ocenení kuchári Igor Čehy, Tomáš Zapletal. Michal Škorec, Zolo Baláž, Peter, Jurčo, Marián Filo a Michal Konrád. Dozviete sa od nich nové trendy vo varení, ako používať a kombinovať rôzne chute a koreniny z celého sveta. Svoju šou bude mať aj Peter Pravotiak, majster sveta v miešaní nealkoholických nápojov.

  1. Školy varenia a edukácia v Svete nápojov

K najlepším sa môžu prísť návštevníci festivalu učiť variť. Electrolux Škola varenia ponúka v piatok kuchárske majstrovstvo Tomáš Zapletala, v sobotu Igora Čehyho a v nedeľu Zola Baláža.  Ku dobrému jedlu treba poznať kvalitu nápojov a ich podávanie. Vo Svete nápojov predegustujete a správne si načapujete pivo so sládkom Karolom France, spoznáte afrodiziakum v bublinkách sektu, nájdete pravdu vo víne s odborníkmi z Asociácie someliérov Slovenskej republiky.

  1. Stan dobrého jedla

Chcete podpis Braňa Križana alebo Marcela Ihnačáka? Stan Dobrého jedla okrem autogramiád týchto festivalových čerešničiek na torte ponúka ešte odfotenie sa na titulke Dobrého jedla v postave Prvý slovenský michelinovský kuchár. Stan dobrého jedla je predovšetkým Zdravý stan. Vegáni návštevníkom festivalu prídu potvrdiť, že aj vegánstva strava môže byť nielen zdravá, ale aj chutná. Zistíte, či a aké sušené ovocie patrí do zdravej výživy. V sobotu sa dozviete aké prínosy pre zdravie má mak, ako variť paleo, a ako si foodstylingovať jedlo. V nedeľu patrí stan prednáškam, ako si správne naklíčkovať, využitiu esenciálnych olejov v kuchyni a aj zdravým výhodám krehkých chlebíčkom.

  1. Svoje Gurmánikovo majú aj deti

Deň treba začať zdravými raňajkami. Prečo, a ako si ich majú pripraviť, sa deti naučia v Detskom cereálnom stane Bonavita. V Tvorivom gurmánikovi u Analfabetky negramotnej si budú môcť deti oddýchnúť po chutnom jedle pri dobrých knihách a stretnúť sa s významnými autormi detských knižiek. S deťmi sa príde dohodnúť a otvoriť Gurmánikovo spisovateľ Daniel Hevier. Deti čakajú vymaľovánky, maľovanie na tvár, jazda na poníkoch a v Gurmánikove budú zbierať pečiatky za pravé gurmánske  súťaže.

  1. Hudba pre vegánov aj street foodistov

Ste vegán, vegetarián, streetfoodista, fajnšmeker prémiovej reštaurácie, odborník na kvalitné farmárske výrobky, chutí vám ázijská kuchyňa, francúzske palacinky, či maďarsko-česko-slovenský trdelník? Cez víkend nevarte. Prestreli pre vás na Dostihovej dráhe. Hrať vám k tomu bude na špeciálnom hudobnom pódiu v piatok Roman Vamoš, v sobotu skupina HoreHIgh a v nedeľu Slovak Blues Singer 2010-2014 Zuzana Suchánková.

  1. Sedem chutí piva

Zlatý Bažant predstaví na Gurmán Feste 2016 program Sedem chutí piva, ktorý návštevníkov už druhý rok učí párovať rôzne chute piva k rôznym jedlám. Degustačné menu pripravili komerčný sládok Karol France v spolupráci so šéfkuchárom Lacim Hornáčkom. Návštevníci sa okrem toho môžu tešiť aj na predstavenie tohtoročnej novinky Zlatý Bažant ’73, ktorá je inšpirovaná najstarším zachovaným varným listom piva Zlatý Bažant z roku 1973.

  1. Šťavnaté leto

Príďte sa osviežiť do Mattoni kokteil stanu a vychutnajte si letnú atmosféru v spoločnosti tých najlepších nealko kokteilov. Budete mať zároveň možnosť vyskúšať nové ochutené minerálne vody Mattoni, ktoré skvele osviežia vďaka novej vylepšenej receptúre s vyšším obsahom ovocnej šťavy.

  1. Pop up kitchen

Na festivale uvidíte aj najlepšiu slovenskú trojvidličkovú reštauráciu. V nedeľu uvarí Michal Konrád obed v štýle po up kitchen, ktorý teraz letí v najlepších reštauráciách na svete. Ide o stret food? v modernom a dine dinningovom štýle. V menu je Ceviche s hamachim ako predjedlo, Wagyu burger Fou Zoo, Hot dog (sludgy desert). Obed je určený len pre rezervovaných hostí .

  1. Ako ľahký je náš nealkoholický Hubert?

Koľko héliových balónikov treba, aby vzlietla jedna fľaša nealkoholického sektu Hubert? Neviete? Tak sledujte. Počas Gurmán Festu totiž jedna fľaša poletí a vy si to budete môcť pozrieť naživo aj na Facebooku. Všetko vyvrcholí v nedeľu 12. júna, kedy spustíme živý prenos na facebookovej stránke „S Hubertom mi život chutí“. Ešte predtým si môžete tipnúť, koľko balónikov naplnených héliom bude treba, aby sa fľaša vydala k oblakom. Z tých, ktorí sa zapoja do súťaže vyberieme päť výhercov, ktorí získajú kartón sektu Hubert nealkoholický. Tipnúť si môžete tu: http://bit.ly/1WYv3eD

  1. O futbal neprídete

Gurmán festival nezostane „mimo misu“ ani pri takom veľkom podujatí pre Slovensko akými sú ME vo futbale. V sobotu si nájdu v areáli svoje miesto aj tí futbal pozitívni. O 18.00 hodine na hlavnom pódiu bude možné futbal sledovať. Príprava na majstrovskú atmosféru európskeho šampionátu sa odštartuje však už o 14:00 turnajom v stolnom futbale. Pre zúčastnených máme pripravené krásne ceny a pre víťaznú dvojicu majstrovský pohár. Zaregistrujte svoj dvojčlenný tím už teraz na mail: gurmanfest2016@gmail.com. Miest v pavúku je len 16, tak neváhajte.

gurman fest

PROGRAM – PIATOK 10.6.2016 od  14:00 – 22:00

Korunný cukor Divadlo chutí – Hl. pódium (vystúpenia hviezdnych šéfkuchárov)

16:00 – 16:30– Barmanská MATTONI šou Petra Pravotiaka, majstra sveta v miešaní nealkoholických nápojov

17:00 – 17:30 – Vystúpenie – Imre Bindicsa – Villa rosa – známy šéfkuchár zo Slovenskej televízie z programu Vojna kuchárov

18:00 – 18:30 – Vystúpenie – Braňo Križan – Hotel Matyšák – známy porotca Masterchef a držiteľ 1 zlatej vydličky

19:00 – 19:30 – Vystúpenie – Tomáš Zapletal – šéfkuchár Zorno restaurant, vyučuje aj v škole varenia pre gurmánov v Svätom Jure

Svet nápojov

16:00 – 16:30 – Karol France – sládok piva Zlatý bažant – Umenie čapovať – „Navariť dobré pivo je veda a správne ho načapovať je umenie“

17:00 – 17:30 – Životný štýl s bublinkami/porovnávanie šumivých vín a ich podávanie

18:00 – 18:30Karol France – sládok piva Zlatý bažant – Umenie čapovať – „Navariť dobré pivo je veda a správne ho načapovať je umenie“

19:00 – 19:30 – Vína naše slovenské. Odrody, ktoré sú tu doma a naše vlastné šlachtence.

Electrolux Škola varenia

Kuchár – Zolo Baláž

Kuchárska show 15:30 – 16:00 šéfkuchár ŠV, téma: Uchovajte chuť a šťavnatosť mäsa
Kuchárska show 16:30 – 17:00 šéfkuchár ŠV, téma: Aby zelenina nestratila chuť a farbu
Kuchárska show 20.30 – 21.00 šéfkuchár ŠV, téma: Nevysušte ryby pri pečení

Hudobné podvečery

17:00 – 19:00Romana Vamoša

-známy slovenský folkový spevák a gitarista zo skupiny Salamander

Detský stan

14:00 – 18:00  Detské cereálny stan Bonavita

14:00 – 18:00  Tvorivý gurmánik u Analfabetky negramotnej

14:00 – 18:00  Gurmánikovo – pečiatkové súťaže pre deti

Stan Dobrého jedla

15:00 – 15:40 – Predáška – Úvod do vegánstva (Kristína Muránska)

16:30 -17:00 – Prednáška Patrí sušené ovocie do zdravej výživy? (Juraj Janech)

17:30 – 18:00 – Prednáška– Výhody rastlinnej stravy a výživa (Sabina Schlosserová)

19:00 – 19: 15 Autogramiáda – Braňo Križan

VIP/PRESS stan

14:00-15.00- Tlačový brífing pre novinárov

GurmanFestAtmosfera

SOBOTA 11.6. 2016 od 12:00 – 22:00

Korunný cukor Divadlo chutí – Hl. pódium (vystúpenia hviezdnych šéfkuchárov)

13:00 – 13:30 – Pavol Seker – Shinya vegetariánska a vegan reštaurácia. AJ vegetariánske jedlo môže byť chutné, zdravé a nápadité.

14:00 – 14:30 – 7 chutí piva – párovanie s jedlom – Predvedú Laci Horňáček, známy šéfkuchár z TV paprika a Karol France – sládok Zlatého bažanta

15:00 – 15:30 – Barmanská MATTONI šou Petra Pravotiaka, majstra sveta v miešaní nealko nápojov

16:00 – 16:30 – Vystúpenie – Michal Škorec – reštaurácia DIVA – známy chuťovými kreáciami zo Zimného festivalu jedla

17:00 – 17:30 – Vystúpenie – Marcel Ihnačák – Veľká kuchárska šou – Šéfkuchár Lídla, známy z TV a tiež vydal viacero kuchárskych kníh

18:00 – Priamy prenos ME 2016 vo futbale Slovensko : Wales 

Svet nápojov

15:00 – 15:30Karol France – sládok piva Zlatý bažant – Umenie čapovať – „Navariť dobré pivo je veda a správne ho načapovať je umenie

16:00 – 16:30 – Vína naše slovenské. Odrody ktoré sú tu doma a naše vlastné šlachtence

17:00 – 17:30Karol France – Sládok piva Zlatý bažant – Umenie čapovať – „Navariť dobré pivo je veda a správne ho načapovať je umenie

18:00 – 18:30 – Životný štýl s bublinkami (porovnanie šumivých vín a ich podávanie)

Electrolux Škola varenia

Kuchár – Igor Čehy

Electrolux VIP 13:30 – 15:00
Kuchárska show 16:00 – 16:30 téma: Aby zelenina nestratila chuť a farbu
Kuchárska show 18:00 – 18:30 téma: Nevysušte ryby pri pečení
Electrolux VIP 19:00 – 20:30

Hudobné podvečery

17:00 – 19:00 – HoreHigh

Bratislavská kapela HoreHigh  je prudko multižánrový projekt hudobníkov so zázemím v rôznych iných kapelách. Kladie si jediný podstatný cieľ -povzniesť ducha hudbou 

Detský stan

14:00 – 18:00  Detské cereálny stan Bonavita

14:00 – 18:00  Tvorivý gurmánik u Analfabetky negramotnej

14:00 – 18:00  Gurmánikovo – pečiatkové súťaže pre deti

Stan Dobrého jedla

13:30 – 14:00 – Prednáška– Mak a jeho prínosy pre zdravie (Gabriela Čechovičová)

14:30 -15:00 – Prednáška– Ako variť paleo (Magdaléna Fazekašova)

16:30 – 17:00 –  workshop – Foodstyling (Lapetit – Monika Kóňová)

17:45 – Autogramiáda – Marcel Ihnačák

VIP/PRESS stan

15:00-17:45 – Turnaj v stolnom futbale o Gurmán Cup. Každý návštevník môže vyhrať zaujímavé ceny

 

NEDEĽA 11:00 – 20:00

Korunný cukor Divadlo chutí – Hl. pódium (vystúpenia hviezdnych šéfkuchárov)

13:00 – 13:30 – Vystúpenie – Zolo Baláž – reštaurácia CUBE – Jedna z najúspešnejších reštaurácii Zimného festivalu jedla.

15:00 – 15:30 – Vystúpenie – Michal Konrád –  FOU ZOO – Držiteľ Gurmán AWARD – Kuchár roka 2015, držiteľ 3 zlatých vidličiek

16:00 – 16:30 – Vystúpenie – Peter Ďurčo – Majiteľ a šéfkuchár TOP restaurant Žilina – Ocenený 1 vidličkou od Gurmána na  Slovensku. „ Slovenské potraviny v modernej kuchyni“

17:00 – 17:30 – Vystúpenie – Marián Filo – Majiteľ a šéfkuchár Chateu Čereňany – Kuchár roka 2011,2012, 2 vidličky.

18:00 – 18:30 – Barmanská MATTONI šou Petra Pravotiaka, majstra sveta v miešaní nealkoholických nápojov

Svet nápojov

12:00 – 12:30 – Mattoni – svet vody. Majster sveta v miešaní nealkoholických nápojov, Peter Pravotiak nám ho priblíži

14:00 – 14:30Gabriel Kollár – Gurmán Award – Somelier roka 2016 – Degustujeme vína a porovnávame slovenské odrody so svetovými

16:00 – 16:30 – Gabriel Kollár – Gurmán Award – Somelier roka 2016 – Svet s bublinkami

Electrolux Škola varenia

Kuchár – Tomáš Zapletal

Kuchárska show 12:00 – 12:30 téma: Uchovajte chuť a šťavnatosť mäsa
Kuchárska show 14:30 – 15:00 téma: Aby zelenina nestratila chuť a farbu

Kuchárska show 16:30 – 17:00 téma: Nevysušte ryby pri pečení

Hudobné podvečery

14:30 – 17:00 Zuzana Suchánková – Slovak Bues Singer 2010-2014

je speváčka, gitaristka,autorka piesní a textov, ktorá patrí k absolútnej špičke na slovenskej hudobnej scéne. Svojim poslucháčom a fanúšikom ponúka kvalitnú, energickú, emotívnu, úprimnú a nefalšovanú muziku určenú najmä pre vnímavé publikum. V jej repertoári nájdete prvky zo žánrov blues, jazz, pop, či folk.

Detský stan

14:00 – 18:00  Detské cereálny stan Bonavita

14:00 – 18:00  Tvorivý gurmánik u Analfabetky negramotnej

14:00 – 18:00  Gurmánikovo – pečiatkové súťaže pre deti

Stan Dobrého jedla

14:00 – 14:40 – Prednáška Prečo nakličovať? Veľká hodnota v malom klíčku

(Sproutme.sk – Katarína Kopúnová)

15:30 – 16:00 – Prednáška Využitie esenciálnych olejov v kuchyni pri príprave jedál

(Marcel Oravec)

16:30 – 17:00 – Prednáška – Pevné zdravie v krehkých chlebíčkoch (Juraj Janech Bonavita)

17:30 – 18:00– Prednáška – Zdravie a podpora trávenia s pomocou esenciálnych olejov

(Marcel Oravec)

VIP Stan

12:30 – 14:30 Nedeľný festivalový obed od 3 Vidličkovej reštaurácie FOU ZOO ! 

Jednu z najlepších reštaurácií na Slovensku uvidíme na Gurmán Feste v nedeľu. Spoločne sme pre vás pripravili tento krát novinku .
A nebude to len tak hocijaký obed , ale pop up kitchen v modernom štýle aký teraz letí v najlepších reštauráciách na svete. Proste taký Street food v modernom a fine dinningovom štýle.

Kuchár roka 2015 – Michal Konrád so svojím tímom pripravil toto menu : Welcome drink, Ceviche s hamachim ako predjedlo, Wagyu burger by Foo Zoo – kúsok mäsa, Hot dog (sludgy desert), Foo Zoo beer – niečo tekuté.
Menu je určené len pre rezervovaných hostí v čase o 12: 30 v trvaní 2 hodiny.

Rezervujte si svoj Festivalový nedeľný obed s platbou vopred a informujte sa o cene a možnostiach na: tomasovicova@gurman-club.sk

Redakcia: Kutlíková 17, 852 50 Bratislava, 02/ 638 352 95, e-mail: petrzalskenoviny@gmail.com
Šéfredaktorka: Gabriela Belanová, Príjem inzercie:0905 273 414, 0905 273 416
Vydavateľ: Mestská časť Bratislava–Petržalka, Kutlíkova 17, 852 50 Bratislava, IČO: 00603201